Monday, May 18, 2009

pencapaian hari ini

hari ni puase. tetibe rase teringin plak nk makan telur hancur masak sambal. and another reason teringin nak masak ni is sebab adikku amy telah pun bjaya masak lauk ni..siap kawan die terkenang kenang lagi katenye.haha. tercabar skejap. so saye pun mulela mencari resepi2 di internet. ye. saye tau lauk ni senang je, tapi still, taknak la main hemtam je letak kan utk first time. kang tak sedap takde org nak makan. sedih plak. haha

so ptg tu dgn bantuan eny saye pun mencube la masakan itu. masak dgn penuh kecuakan. da la puasa, tak bleh rase. bleh suruh eny rase die ckp da ok da. tapi saye masih lagi sceptical. 'ntah2 nak sedapkan hati aku je', kata hati saye. tp berserah je la. 1st time pun kan.. redha jek la ape rase die

alhamdulillah, boleh la tahan rase die. suke. sukses2! pasni bleh cube masak benda yg lagi susah plak.hehe. takpe sarah, blaja sket2 lame2 jadi bukit la. bkn badan ye yg jadi bukit, tapi skill. hehe.

gmbr bwh ni bkn gmbr lauk tadi. cam beria ia plak kalau nak amik gmbr. haha. ni org lain punye msakan.tapi lebih kurang cam gini la rupe lauk tu..hee







ok. perancangan utk malam ini
:

da start buat alin. berusaha sarah!! pasni da sibuk, baik buat cpt2

today i am grateful to Allah for:

being able to think rationally and for keeping my family safe wherever they are

my wishlist for today
:

for amy to be successful in her mechanic a level exam. ya Allah, permudahkanla urusan adikku.amiin

4 comments:

the dreamer said...

wah wah wah!!!!
congrats sarah!!!
omedetto!!
dh start blaja msk!!
ok la tuu
nnt bolela kite merase nasi tomato yg djanjikn ituuu
heee

oh gerun melihat kamu mahu mmbuat alin
sy pn mahu juge tp kemalasan yg amat melanda
haishhh

hari ini dlm sejarah: sarah msk beb!!

mizzshaina said...

haha..
tunggula kite blaja ayam masak merah dulu
ni nak potong ayam pun takut die hidup balik
so masak telur die jek laa

hehe..ala, awk tu ape kurangnye
erin kate awk x join tgk citer hantu sbb nak buat esaimen?

huaaa..kite malas gak, tapi kite sibuk weekend ni kne organize event and wat not.
huhu.no choice ma.kne buat..

tetibe rase nak nyanyi lagu ni:

hiiidupkuuu tak pernah lepas dari penderitaaannn

haha

hafiz CHouJi said...

Bagos2. One step at a time. Tapi make sure praktis setiap ari eh? Ahaha~

mizzshaina said...

haha.
we'll see. when i am happy and have the mood

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com