Tuesday, October 12, 2010

Kau cabar Tuhan??




Seksualiti Merdeka is a much needed frank look at the very core of all us human beings, our sexuality, and the diversity that lies within. We need to accept and then celebrate.” – Datin Paduka Marina Mahathir 

Calling all Malaysians to join in a group hug of Love, Acceptance and Compassion!


And so what they said about celebrating SEKSUALITI MERDEKA 2010, an upcoming event in malaysia which is basically saying "hey malaysian, lets join the rest of the world to say its alright to have same sex relationship! Who cares about what Allah has to think about this? Laknat Allah? HAHA, apa tu?apa apa je lah" (google it yourself if you want to know more. Tak kuasa nak letak link)

Astaghfirullah astaghfirullah astaghfirullah ! Its a different thing if we are talking about the non-muslims, of course the concept of retribution by Allah might be foreign to them, but to see that there are also Muslims endorsing this kind of event, its heartbreaking! Besar sangatkah kita kita ini sampai tak takut berlagak dengan Allah. Penting sangatkah mendapat approval dari manusia yang kononnya embracing the modernity sehingga sanggup membelakangkan hukum Allah? Tak cukup ke Allah cerita dalam Al-Quran macam mana Allah turunkan malapetaka keatas kaum nabi Luth yang mengamalkan hubungan sesama jantina?

Firman Allah dalam surah Al A'raf :84 menceritakan kesudahan orang-orang yang membelakangkan Tuhan mereka:

"Dan Kami hujani mereka dengan hujan (batu). Maka perhatikanlah bagaimana kesudahan orang yang berbuat dosa itu"


Sesungguhnya aku takut. Sangat-sangat takut

8 comments:

~HANA~ said...

Astagfirullah. terkejut saya baca benda ni. baru tahu Malaysia pun ada benda camni. dan disokong pula oleh orang Islam.

mizzshaina said...

seriously takut kan. orang macam dah terang-terangan tak heran melawan Allah. tak tau la ape nak jadi dgn Malaysia skarang. sangat takut nak balik Malaysia. takut hanyut sekali. huhu

hafiz CHouJi said...

Perhaps, Muslims di Malaysia pun semakin menuju ke arah mempersoalkan keTuhanan dan endorse kefahaman Atheism yang hanya mementingkan logik akal fikiran semata-mata setelah sekian lama hanyut dalam arus Hedonism. Astaghfirullah wa na'uzubillah.

Iynas Omar said...

keep the spirit sarah..u really2 need it when u're back..sebab dgn semangat, keimanan dan kefahaman yang jitu, insyaAllah kita akan dilindungi Allah dpd perkara-perkara yang merugikan walaupun mulut ke arah kehanyutan tu terbuka luas menanti mangsa..insyaAllah insan2 yang hadir di sekeliling hidup kita adalah orang2 yang masih ada iman di hatinya..yang masih boleh menjadi cermin kpd mereka dan diri kita sendiri seperti dalam sebuah hadis Rasulullah S.A.W.

mizzshaina said...

thanks iynas. please pray for us. and mungkin jugak Allah dedahkan kita kepada golongan sebegini supaya kita sedar yang kita perlu berkerja lebih kuat untuk ubah mentaliti masyarakat kita

Anonymous said...

what the..mn ko jmpe ni cik sar..?fhm tak bnda ni lagi sng dpt popularity bila org2 besar yg promote..?apa faedah nya bila ada freedom of sexuality..?

i think, i can see org melayu generasi2 akan dtg, boleh pilih utk jadi bukan islam..nauzubillah..semoga kita mampu jaga diri dan generasi kita..amin~

mizzshaina said...

its actually start off with the adam lambert's concert.. diorang bising2 pasal adam lambert padahal sepatutnya kita persoalkan pasal orang yang jemput die ni on the first place.. of course la kerajaan boleh regulate pun kan sbenarnye siapa yang boleh perform dlm negara kita..

ni aku amik from website dia.. rupa2nye this events has been going on for years.. yang aku paling tak tahan bila orang2 ternama pulak sokong.. aduhaii. berani tul lawan Allah

mizzshaina said...

oh byk tul grammatical mistake. abaikan ye. aku ngantuk.

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com