Wednesday, August 19, 2009

makhluk yang asing

Rasulullah s.a.w pernah bersabda



"Sesungguhnya Islam datang dalam keadaan asing dan akan kembali dalam keadaan asing sebagaimana awalnya, maka beruntunglah orang-orang yang terasing“.



Para sahabat kemudian bertanya: "Siapa orang-orang asing Ya Rasulullah?’ ‘Mereka adalah orang-orang yang melakukan perbaikan ketika orang-orang mulai melakukan kerusakan." (HR. Ath-Thabrani).



aku ingin jadi org2 yg terasing itu. O Allah, pls count me in!!

4 comments:

Iynas Omar said...

Mari sama-sama berusaha jadi orang asing! :-D

mizzshaina said...

mari! org yang asing in a gud way la tapi kan;)

Faramidi said...

bkn makhluk unidentified flying object tu la kn =D

hafiz CHouJi said...

Moga Allah memberkati niat kamu, cik Sar. Nie aku nak kongsi nasheed pasal topik nie. :')

Nasheed oleh Sa'ad al-Ghamidi:

http://www.4shared.com/file/56644172/76fcf67d/Ghurabaa_-_Sad_Al-Ghamidi.html?s=1

Nasheed nie in Arabic dan Ghurabaa' bermaksud 'The Stranger'.

Transliterated lyric and translation dia bole jupe kat sini:

http://www.sunniforum.com/forum/showthread.php?t=3804

~p/s: Terlupa pulak link untuk lirik in Arabic fonts sebab da lama tak bukak.

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com