Tuesday, October 6, 2009

not for the faint hearted who lives in wellington

hehe. cam gempak je kan tajuk entry kali ni. and org2 yang kenal rapat dgn saye mesti terlintas di dlm otaknye berkata "heh?dis coming from sarah yang penakut tu? tak logik tak logik.."

sbb saye penakut la saye da 2 kali membatalkan hasrat saye utk tulis pasal benda ni. tapi mlm ni, under the duvet and gebar yang berjaye di panaskan oleh electric blanket, dlm kesamaran mencari2 papan kekunci yang tepat utk ditekan hanya dgn bantuan lampu screen laptop,dan dgn bateri laptop pink ku yang tinggal 75% je remaining (bateri sudah memberi warning minta diganti, ngaaaaa, duit lagiiiii), saye nak citer jugak. sbb saye rase benda ni intresting utk dicerita. lagipun jarang skali ade benda menarik boleh diceritakan so ble ade peluang tak patut dilepaskan, setuju? (aish, panjang pule mukadimah budak ni. kalaula menaip esaimen pun boleh sepanjang dan sepantas ni, tentu da boleh packing2 baju tunggu waktu balik malaysia)

sbenarnye citer die pasal ni.. slame duduk kat nz ni kan, ramai rakan2 sependapat mengatakan bahwa mereka rase lebih berani ble ade kat sini berbanding kat malaysia. berani mcm mana tu? berani dgn manusia, contohnye the probability of kne ragut, kne kacau di siul siulkan oleh lelaki yg biul ble jalan sorg2 sgt tipis la kat sini. (mungkin sbb mereka lebih berminat curik bank, ehhh, tp x jugakk, and mungkin juge sbb perempuan melayu yang menutup aurat tak menarik berbanding yang lebih terdedah dan menjemput utk dpandang, terima kasih ya Allah!!).

lagi satu, berani juge dgn bukan manusia sbbnye ble balik malam pun x rase takut mcm kat malaysia, kononye takde hangtu ah (paham tak hangtu ah tu ape? buang huruf 'g' dan 'ah' utk perkataan sbenar) kat sini sbb org kat sini tak percaya benda2 tu, so die tak wujud kata mereka. pastu diorg ckp kalau wujud pun mesti kelakar sbb die rupe mat saleh, ala2 dracula dan sbgainye la kan. haa, tapi tapi tapi, btul ke sangkaan tu semua?? rupe2nye....

nak sambung esok ble da siang. sbb saye cuak nak abes citer malam ni.. trauma masih blum sembuh rupenye. haish.. slamat malam dan assalamualaikum. apape pun, Allah yang paling berkuasa!!

5 comments:

KePOMPOM said...

ces. abih saspen aku tunggu ending cite ko. cepat hapdet!

mizzshaina said...

haha..aku pun x niat nak buat2 suspen. tapi rase takut plak ble nak abeskan smlm.. hoho.. sabar ye. ptg kang balik kelas aku citer

hafiz CHouJi said...

Cepat le update. Nak tau gak apa yan terjadi snanye. *excited sebab da lama tak dengar cite hangtu ah*

cik sha said...

cett sarah
ckp separuh2, apekah??
hahaha
cepatla besokkkkk :)

mizzshaina said...

da besok da pon..tapi kite takde mood la nk tulis hari ni..haha.. da mlm da pun ni. lagila tak berani..hehe.. esok eh?

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com