Friday, June 12, 2009

teringin buah manggis

i know, i understand, and i have learnt that all good things, as bad things are, will finally come to an end, but still, its kinda sad.. my vacation has come to an end.wuuu (but i think the main reason I am sad is because there will be a big exam coming up, and I, as always, never fail to hate exams with conviction) it was refreshing meeting up with my sisters and parents. sedey la.. my mum said they might be going to haji dis year and this is the only chance I can meet them before they went there. huu.. pls come back!!!

anyhow, dis is among my fav pictures:








































































there are many events dat happen during the vacation. but one of the most striking event is when I see my mum being scolded in front of me, which I will very much remember until the day I die. for those who have never experience the events of your own mother being scolded at, pls pray that u wont. its very2 hurtful, trust me.

citer die camnih,tym tu we were at the christchurch airport tgh nak tunggu boarding utk flight ke welly. and my sista, wani bought a potato chips so kitorg pun duk ar makan2 kat krusi. pastu blakang krusi ni adela sorg minah kiwi ni (i assume la minah kiwi, x taula kalau die australian ke ape) dgn 2 anak die.sorg baby (die dukung), sorg toddler umur cam 2-3 tahun camtu. so tym adik2 dan mak sdg mengunyah nguyah chips itu (saye bkn penggemar potato chips, saye suke super ring yg berperisa keju itu), bdk tu tgk jee la, so agaknye sbb my mum kesian die kasi la sket kat budak tu. pastu mak budak tu pusing pandang kitorg (tym ni die tak sdar lg anak die tgh makan) so my mum tanye la 'u dont mind right if i gave ur kid some?' die menjwab dgn blagaknye 'no, no, thanks'

mak saye pun gelabahla sbb die da pun terkasi. agaknye sbb perasan riak muke mak saye itu minah itu pun terusla pandang kat anak die yg tgh sedap menguyah, pastu cpt2 suruh anak die kuarkan pastu dgn rudenye campak kat kitorg. mak saye pun ckp la 'sorry,sorry'. ingat kan dah habis disitu la. skali minah tu pusing lagi kat mak saye seraya berkata dgn muke bengangnye ' u really shudden give food to someone else's kids without asking the parents first. they might have allergics. I really didnt appreciate u giving my kid the food' camtula lebih kurang dgn muke yang haish, muke tak puas hati gler.

my mum pun dgn muke yg cam da malu ckpla 'im sorry.. im sorry...' ok, tym tu rasenye kalau letak telor atas my face boleh masak kut sbb merah yang teramat sgt tahan geram dan kesian kat mak sendiri. I admit that she had the point about the possibility that the kids might have allergics but we really meant well so cudden she said it in a more pleasant and nicer way? ala, kalau kat malaysia kan, biase jek kite kasi bdk kecik terliur yg tgh tgk kite mkn,takde pun mati (setakat ni blom lagi la aku kasi anak org tu mati)

and I cant help but feeling that mat saleh tu cam pandang org asia ni cam miskin la, so bwk2 penyakit tetibe nak kasi anak die makan plak kan (ye,saye mmg oversensitive in this way but this is my blog so lantakla saye nak ckp ape kan), hish, padahal ko tu tak basuh berak. hahaha. ha, bengang ni.. saye mmg overprotective kalau bab2 mak saye. so dont test me. entahla, try placing urself in my shoes. org tak sengaja kan, tak yah la nak hentam camtu skali. and like I said, we really meant well.

anyway, byk je lagi insiden2 yg membuatkan diri rase mcm nak bercerita but i think some of them are too personal and too controversial to share so takpela..

back to the present time. tadi dpt result test dan esaimen utk LING and ALIN.
test teruk, as expected, but saye bersyukur sbb at least tak fail, alhamdulillah
utk ALIN pun saye bersyukur cause' I got more than I deserved and expected, thank u Allah for ever being so kind to me

skang ni da only thing that is between me and my real holiday is the looming ALIN exam.
tak start blaja pun lg. dont kno where to start. Ya Allah, permudahkan urusan ku dan kawan2 ku..aminn... go sarah gooo

huuu..where to start where to start

4 comments:

the dreamer said...

if i were in your position
i would feel the same
huhuhu
cian mak sarah

there are other ways to express your feelings woman

Anonymous said...

kak sarah, ain pnh kne bnd yang same jugak.

kitorg baru nak balik dr kedai.time tu ibu baru nak keluar dr parking tau. skali ade sorg laki ni (yang datang dari arah mak ain nak keluar parking) drive laju nak mampus, untuk park sebelah kete ibu. padahal sah2 die nmpk ibu nak keluar. tapi mak ain break je la kan time die nak masuk parking sebelah tu, xde pon nak langgar kete die yg huduh gile tu.

tau2 je lepas die parking, die bukak cermin tingkap n kate 'monyet punye perempuan' kat mak saye.

haha.bodoh punye laki.mak ain terkedu kot.mate dah bergenang dah. pastu laki tu dok ulang2 cakap monyet monyet kat mak ain. weh, panas wo..

muke ain pon kalau letak telur tym tu pon mmg hangus kot. tau tak ain buat ape, agak rude lah jugak. ain bukak tingkap pastu cakap ngn kuat'kau lah lelaki yang paling berok penah aku jumpe, kau mengutuk mak aku depan aku macam kau tak ada mak!'

pastu ibu tros drive sbb takot kne belasah. haha dalam kete kne bebel ngn ibu sbb ckp camtuh. masa tu ain form 4.xtau mane dapat kekuatan sume tu. mungkin sbb dlm hati rasa tercabar n the only thing yg ain pikir, utk back up mak sendiri utk org yg rude camtuh.

orang ingat pompuan zaman skg mudah diperbodohkan ke. kirim salam la.

kirim salam jugak kat pompuan kiwi tu.

haih tibe2 rasa marah kat golongan sebegini.

mizzshaina said...

haha..gle la, mmg patut pun laki tu kne maki.
kalau kak sarah pun kak sarah buat yg same kut. kuang ajar gle..

hafiz CHouJi said...

Whoa. That's so rude of that Caucasian lady to do that.

Sorry to hear about your mom got scolded. Guess that's why you said "bole laa" when I asked how was your trip eh?

But I hope we should learn something here: We don't like what that rude lady had done to your mom. So we have to keep reminding ourselves NOT TO DO THE SAME thing to anyone else. Patience in a moment of anger saves thousand days of shame and sorrow (Chinese proverb, I think).

By the way. Mudah-mudahan Allah bantu dan permudahkan usaha korang sume yang akan sit for ALIN201 exam next week. Tips: Bole jawab in point form, asalkan in full sentences.

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com