Friday, June 12, 2009

ya Allah..scary la jugak..tp tiada yg mustahil bagiMu ya Allah

okay. I secretly have this theory. whenever i felt like really eating something, kirenye cam teringin la kan, somehow, miraculously, not long after that, i'll get the chance to eat the food. contohnye, tym kat skola asrama dulu, skali tu teringin gle la nak makan roti telur. tgk2 esoknye pakcik kantin tu ade plak jual.tak pnah2 ok. ok, ni maybe kebetulan, but thats not all.

pastu tym kat new zealand plak. aritu teringin gle nak makan piza. ni bukan cam kat malaysia, teringin je bleh gi bli kat piza hut. kat sini susah sket sbb kdai piza ade jual ngan bacon skali. tetibe tak lame pastu housemate saye yg laki bleh plak tetibe buat piza, dptlaa merasa kan. pastu tahun ni plak, aritu teringin nak mkn pancake. tak lame pastu housemate bleh plak bwk balik pancake (tak ingat dari mane ntah).

ok.maybe di atas ni org bleh kate kebetulan je(tp sebenarnye dlm islam there's no such thing as kebetulan, semuanye dah ditakdirkan Allah kan) tapi mlm ni sangat rase scary apabila buah manggis yang diingin inginkan tadi tetibe bleh plak housemate saye Ore ade simpan dlm bilik die. die kate baru bli ptg tadi kat new world. manggis ok. in new zealand.
wats the odds??

kesimpulannye disini, saye rase la, Allah sgtla mendengar doa saye bab2 saye teringin makanan ni.cpt je dapat.huuu, sgt terharu, meremang skejap tadi.. thank u Allah thank u Alhamdulillah.

haha. tapi saye ade satu lg yg teringin yg kira hampir mustahil gak nak dpt ni new zealand ni. pengat durian. mkn ngan roti. fuh, bestnye. haha.. we'll see..

7 comments:

hafiz CHouJi said...

Alhamdulillah, rejeki murah le tue. Tapi tak baek riak atau takabbur tau~ Nanti Allah tarik balik nikmat tue.

I think, everyone experiences something like that once in a while. Tapi tak smestinya about food la. My experience, pasal orang.

It's like . . . whenever I think (or dream) of a person, I will see them around or they buzz my YM or call me etc., etc. Contohnye, time summer ari tue jalan2 nak gi keja tetiba je terpikir pasal John Macalister, tiba2 bumped into him kat simpang Salamanca Road. Smalam, tengah kluar library nak gi submit esaimen tetiba terpikir pasal ko dan Eny. Then, selisih korang kat pintu kluar (tak tau ah ko perasan ke tak . . . ahaha~).

mizzshaina said...

do i sound blagak??
huhu..takde niat langsung..niatku hanyalah utk membesarkan Allah dan berkongsi kesyukuran diatas nikmatNya

Rasulullah saw pernah bersabda dlm satu hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad dari Anas b Malik yang Allah berfirman:

'..if my servant remembers Me in himself, I too, remember him in Myself; and if he remembers Me in a group of people, I remember him in a group that is better than them' (Sahih Al-Bukari. hadis no 7405)

dis is my true intention actually. huhu.


btw, tak, aku tak perasan, tapi eny perasan la ko.haha

the dreamer said...

seriouly ade manggisk t new world??
new world mane??
nk juge!!

oh oh yg pengat durian tu
x mustahil sarah
durian ade je kt top n sgale asian mart yg laen
yg pnting, durian frozen la (sy xtaula kn bes ke x sbb sy x mkn pengat durian.haha)

knp ncik chouji ckp kamu bbunyi riak or takbur pn sy x mngerti
tp mungkin
die mahu mengingatkn shj
time kasey atas peringatan itu
haha

marilah same2 kite mnucapkn syukur atas segala nikmat yg diberi
x kesahla bpe byk keinginana kite yg x dpt x lg
tp bukan dh cukup bykkah nikmat yg Allah kurniakn?
biasala kn, manusia
x pernah bsyukur dgn apa yg ada
yg xde yg disibuk2 cari
hohoho

mizzshaina said...

mmgla ade jual durian.tapi sapekah plakk yang rajen2 nak buat pengat kan?? haha..
takpela.mungkin lepas abes exam ni kalau kite still teringin kite carik2 la resepi nak buat. pastu kite ajak awk ek?mau? tapi kalau je laa. hehehe

hafiz CHouJi said...

Iye, tujuan saya hanyalah untuk mengingatkan terutamanya kepada diri sendiri juge yang kadang2 cam terlafaz kata2 yang berbaur 'ujub dan takabbur. Bukan niat nak kata kamu berlagak, ye cik Sarah?

the dreamer said...

time kasey atas pelawaan anda
if betul2 jd pn
as i've said before, sy x mkn pengat durian
heee
sy layan buah durian sebenar2 buah shj
setelah dimasak atau di jdaikan aiskrim/keropok/pengat etc i x minat sgt la uolss
sorii (^_^)

hafiz CHouJi said...

Owh yeah, I heard Eny said, "Eh, that's Chouji!" or something like that. But I was too sleepy and all I could think was submitting the assignment in my hand. Ahaha~

Post a Comment

dari mana nk kemana

FEEDJIT Live Traffic Feed

Islamic Calendar

 

Blog Template by YummyLolly.com